Drone pilot uddannelsen

Drone pilot uddannelsen er ikke et erhverv i sig selv, men en  tillægsuddannelse eller kursus, som man kan tage som led i sit daglige arbejde. Grunden til denne uddannelse udbydes er, at droner i højere grad bliver brugt til erhvervsmæssige formål, hvorfor at det er vigtigt for virksomhederne at have medarbejdere, der sikkert kan betjene dem. Og samtidigt overholde lovens regulativer, når det kommer til droneflyvning.

Vi ser nærmere på alt du bør vide om uddannelsen på denne side.

 

Drømmer du om at blive dronepilot?

Hvis du drømmer om at blive certificeret dronepilot og dermed have lov til at flyve i tæt bebyggede områder, som det ellers ikke er tilladt, så er det bestemt muligt. Hvis din arbejdsplads benytter droner, så vil de have behov for medarbejdere, der kan benytte dem, og på denne måde kan du få en eftertragtet uddannelse ganske gratis.

Droner bliver brugt i forbindelse med byggebranchen, men både politi og brandvæsen gør også hyppigt brug af dem. Flere arbejdspladser får med tiden brug for de fleksible droner, hvorfor uddannelsen er meget relevant for rigtig mange mennesker.

De er især ideelle til at inspicere vindmøller og andre høje bygninger, så det ikke kræver så meget klatrearbejde fra inspektøren, og på samme tid kan bygningen inspiceres fra vinkler, som ikke tidligere har været mulige. Mange af de samme fordele gør sig gældende når brandvæsenet eller politiet anvender dem. De kan kort sagt komme til steder, hvor det typisk er for besværligt eller farligt.

Drone pilot uddannelsen sætter jobbet i et helt nyt perspektiv, da hverdagen kan blive langt mere spændende, hvis man kan bruge dagen på at flyve rundt med droner og undersøge områder.

 

Værd at vide om uddannelsen

Udover de nødvendige flyvefærdigheder, får du med pilotuddannelsen også lært en masse om love og regler på området. Hvilket ikke helt kan sammenlignes med normal trafik, da det i lige så høj grad handler om luftfartssikkerhed. Forløbet foregår over 3 dage med 6 moduler, så man kan komme rigtig i dybden med både den teoretiske læren, men så der også er rigeligt med tid til den praktiske del.

Uddannelsen tilbydes både i København og Århus, så uanset hvor i landet man kommer fra, så er der begrænset rejsetid. I denne video kan du se udtalelser fra flere forskellige personer, der har gennemgået drone pilot uddannelsen. De deler ud af deres erfaring omkring forløbet og giver et godt indblik i, hvad det vil sige at blive uddannet dronepilot.