I denne artikel Cooldrone fokus fra dronen til pendangen i støvsugerbranchen; nemlig robotstøvsugeren. I den teknologiske verden bliver mere og mere effektiviseret og det hårde arbejde, gider vi ikke at lave mere.

Det samme gælder, at støvsuge. Hvis du skal støvsuge selv, får du mange gange ondt i ryggen, og så tager det lang tid – og det skal gøres flere gange om ugen. Nogle gange hver dag.

Det er ikke sjovt og det kan blive en negativ belastning fysisk, men også mentalt. Så det store spørgsmål er om en robotstøvsuger ikke ville være pengene værd. Det korte svar er JA. 

Ja svaret har faktisk været her i et stykke tid – men det har ikke været et overbevisende svar. Robotstøvsugerne har ikke været ret gode. Men det er de nu. Der er sket rigtig meget indenfor bare et par år. Robotstøvsugerne,  kan i  dag støvsuge – som de også kunne for et par år siden, men de kan meget mere i dag.

Hvis du ikke er blevet overbevist endnu, kan du jo prøve at læse denne robotstøvsuger test eller tage et kig på videoen her:

Det kan robotstøvsugeren

  • Robotstøvsugerne scanner rummet som de kører i, og når de først har kørt rundt i rummet i en times tid, så kender den rummet ind og ud – og så kan rummet blive rengjort, indenfor meget kort tid. I og med at den scanner rummet, undgår den også at køre ind i bordben, udover kanter (f.eks. trappekanter), bordben, høje tæpper og mange andre ting. Det gør det hele noget nemmere.
  • En robotstøvsuger kan indstilles, så den f.eks. kan køre rundt i boligen, en time hver morgen klokken 05 – før familien står op. Når den er færdig, kører den så til dens ladestation, hvor den bliver stående – indtil den kører igen, næste morgen klokken 04. Smart, ikke?
  • Robotstøvsugeren fortæller dig også, når der er ting, som skal skiftes – f.eks. beholderen, hvis den mangler strøm, eller andre relevante ting.
  • Mange dørtrin i boligen? Der er mange af ’topmodellerne’, som kan køre over dørtrin – vha. af sensorer og ’ben’, som hæver robotstøvsugeren, så den lige så stille og roligt kan køre over dørtrin.

En god investering?

Du skal være opmærksom på, at en robotstøvsuger ikke egner sig til boliger på over 150 kvm. Det vil ofte ikke fungere særlig godt, da den ikke kan finde rundt – og på den måde, skal den ’løftes’ fra rum til rum – og det er ikke det, som er meningen med en robotstøvsuger.

Hvis du derimod har et stort køkken/alrum, hvor familien for det meste befinder sig, kan en robotstøvsuger være en god ide. Du slipper selvfølgelig ikke for at støvsuge helt, men du kan minimere det med en 50-80%. Og det er også værd at tage med, ikke sandt?

Robotstøvsugere koster ikke særlig meget. Engang kostede en god model 5-6.000 kroner. Det er en del penge at bruge på ren dovenskab. Sådan er det ikke i dag. Du kan få en ganske fin model for 2.000 kroner – og endda nogle, som er billigere. Men som udgangspunkt anbefaler vi aldrig, at købe den billigste model – køb den model, som er ’prisniveauet’ over den billigste. Så slipper du for de fejl, som de billigste modeller ofte har.

Robotstøvsugere kan købes på internettet og i fysiske butikker. Det er ofte på internettet, at du finder de billigste priser.